Misschien heeft u ons artikel over een op maat gemaakte WordPress website gelezen en is ook uw website maatwerk – wat mooi! Maar hoe schrijft u nou eigenlijk goede copywriting teksten? Content die aantrekkelijk is en waar uw lezer iets aan heeft? Of is de vraag niet hoe maar wie? Moet u dit wellicht beter aan een professionele copywriter overlaten?

Goede teksten: Zelf schrijven of een copywriter inhuren?

Uiteindelijk is het aan u om de beslissing te maken: Wilt / Kunt u zelf goede teksten schrijven of voelt u zich beter bij het inhuren van een ervaren copywriter? Wij zijn van mening dat als u echt iets met uw website wilt bereiken, dan maakt u toch beter de keus om te investeren in de professionals.

Maar wanneer is een (professionele) copywriter nou een goede copywriter?

Goede copywriters schrijven succesvolle copy’s:

Maar wanneer is iemand een goede copywriter en wat maakt een succesvolle copy uit?

Er zijn minstens twee antwoorden op de vraag wanneer een copy succesvol is:
1) De inhoud is interessant en nuttig voor uw lezer, uw doelgroep.
2) De inhoud is interessant en nuttig voor zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing etc.

 Uw doelgroep moet wat betreft goede content altijd de prioriteit hebben. Tenslotte wilt u niet Google maar mensen overtuigen om uw service of uw producten te kopen.

Laten we daarom beginnen met een goede copywriting voor uw doelgroep:

Doelgroepgericht schrijven

Bent u bijvoorbeeld eigenaar van een (online) shop? Zet dan up-to-date aanbiedingen en acties en service-specificaties op uw homepage en zorg ervoor dat openingstijden makkelijk vindbaar zijn: Daardoor kunt u de drempel voor uw bezoekers verlagen om een keer persoonlijk langs te komen.
Zorg in ieder geval altijd ervoor dat u uw doelgroep goed kent. Weet waar zij op zoek naar zijn en dat duidelijk is dat u dé oplossing voor hen heeft.

Copywriting – kort en krachtig

Ga maar na: Als u zelf op zoek bent naar specifieke informatie, wilt u dan ellenlange, onoverzichtelijke teksten lezen waarvan u niet eens weet of zij uiteindelijk het antwoord op uw vraag hebben? Waarschijnlijk niet. Maak het lezen van uw copy’s zo makkelijk en gemakkelijk mogelijk:
Stem de schrijfstijl af op uw doelgroep en gebruik makkelijke woorden i.p.v. te veel vaktaal. Zorg voor overzicht door gebruik te maken van tussenkopjes. Gebruik korte zinnen.

Zoekmachines-gericht schrijven

Nu u een website heeft met content die interessant en nuttig is voor uw bezoekers en (potentiële) klanten zou het uiteraard erg fijn zijn als uw doelgroep dit ook ervaart. Of anders:

Als uw content nu ook interessant en nuttig is voor zoekmachines zoals Google, Yahoo, Bing etc.

 

Want, wat u nu nog wilt is dat u (en niet uw concurrenten) online zichtbaar en vindbaar worden (en blijven!) wanneer mensen naar producten “googelen” die u aanbiedt. Het optimaliseren van teksten op een website is onderdeel van SEO Marketing waarbij SEO staat voor Search Engine Optimization: Voor nu zijn zoekmachines uw doelgroep.

SEO Marketing is weer een heel ander onderwerp maar ook hier raden we aan om met professionele online marketeers samen te werken. SEO Experts weten alles over hoe waardevol Google uw website inschat, hoe zij vervolgens de waarde van uw website kunnen verhogen, met welke tools uw succes meetbaar is en hoe uw website ook op de lange termijn op een hoge positie bij Google e.a. scoort en u boven de zoekresultaten van uw concurrentie wordt vertoond.

Wat al voor copywriters gold, dat geldt ook bij SEO Experts: Hun expertise is gold waard maar zij hoven niet duur te zijn. Tegenwoordig zijn er online veel freelancer SEO experts te vinden die voor weinig geld veel (SEO) waarde aan uw website toevoegen – zeker een aanrader.