Wij krijgen wel eens de vraag of een voordelige WordPress website wel iets is. Sommige klanten denken dat dit te goedkoop is, en soms krijgen we de vraag hoe een WordPress website tegen zulke lage tarieven ontwikkeld kan worden.

Het kan! Een voordelige WordPress website die gevonden wordt in zoekmachines en er professioneel uit ziet.

Een WordPress website wordt vaak met een gratis template ontwikkeld. Daardoor zien de websites er vaak eenvoudig uit en heeft de beheerder van de website weinig mogelijkheden om de website te onderhouden. Met een premium template maken wij snel een professionele website die aansluit bij uw huisstijl en die gevonden wordt in zoekmachines. Hoe we dat doen? We vragen u om een template te zoeken of een voorbeeld door te geven van websites zodat we weten wat voor template we nodig hebben. Dan maken wij een selectie van templates die vaak gebruikt worden (want templates die vaak gebruikt worden, worden vaak ook geupdate), veel functionaliteit hebben en gebruiksvriendelijk zijn. De klant maakt een keuze, en wij installeren de template. We passen de kleuren en het logo aan, voegen teksten en afbeeldingen toe en installeren plugins die nodig zijn. De zoekmachine optimalisatie plugin Yoast wordt geintegreerd en een aantal pagina’s worden geoptimaliseerd voor zoekmachines. Op die manier ontwikkelen wij binnen enkele dagen een professionele website die ook gevonden wordt in zoekmachines.

Bouwen jullie ook websites met meer functionaliteit of nog meer geoptimaliseerd voor zoekmachines?

Voor € 350,00 werken wij ongeveer 12 uur aan een website. Het is mogelijk om uitgebreidere websites met meer functionaliteit te laten ontwikkelen door de integratie van WordPress plugins en eventueel het op maat ontwikkelen van WordPress plugins. Op die manier is het mogelijk om snel tegen lage tarieven maatwerk functionaliteit aan een WordPress website toe te voegen. Dit is mogelijk tegen uurtarief of een van te voren afgesproken bedrag. Veel functionaliteit is al ontwikkeld en tegen lage tarieven te koop door een plugin te kopen voor uw website.

Heeft WordPress ook nadelen?

Zoals elk Content Management Systeem heeft ook WordPress nadelen. WordPress is ontwikkeld als blogging systeem, maar is inmiddels een van de meest gebruikte Content Management Systemen. Daardoor ontbreekt er soms functionaliteit die je nodig hebt. De functionaliteit is vaak gratis of tegen lage tarieven te downloaden. Je moet weten welke plugins je nodig hebt, welke plugins compatible zijn met je website en welke je het beste kunt installeren. Sommige plugins worden niet onderhouden en kunnen bugs of lekken bevatten, daarom adviseren wij om contact met ons op te nemen voordat u plugins installeert. Je kunt zelf veel aanpassen, maar soms wordt het te ingewikkeld en heb je een programmeur nodig om een plugin te installeren in je website.

WordPress websites kunnen tegen aantrekkelijke tarieven ontwikkeld worden. U dient van te voren na te denken over de layout en de functionaliteit en een template te kiezen die veel functionaliteit bevat die u nodig heeft. Wij kunnen u adviseren over de template.

Heeft u interesse in een WordPress website, neem dan contact met ons op.

Manolito van de Wouw is directeur van Clickbizz Internet Solutions. Hij plaatst regelmatig nieuws op de website.